14 Mart 2013 Perşembe

Dans Ve Spor

                 

  DANS EDEREK SPOR YAPILIRMI?


 “Müzik ruhun gıdasıdır”


Müzikle dans etmeye ne dersiniz? Ruhunuzla birleşen melodilerle zayıflamak daha da güzel olmalı. Ritmin havasına kapılıp kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. 


sporsevgimiz.blogspot.com
Dans, fiziken ve ruhen insana iyi gelmektedir. Dans ederek spor yapmak, keyif verici bir etkinliktir. Dans ederek  spor yapmanın ne kadar huzurlu ve keyif verici olduğunu unutmamak gerekir. Müzikle etkileşen ruhunuz kendinizi daha iyi hissetmenize neden olacaktır.


Spor egzersizlerinde müzikle zayıflamak daha zevklidir. Bunun en güzel örneğinden biri de  ‘Zumba’dır. Zumba, Latin müziklerini egzotik dans ritimleri ve dinamik egzersiz hareketleri ile birleştirerek fit ve zinde bir görünüme sahip olmayı sağlayan bir etkinlik sporudur.

Vücut çalıştırmayı partiye dönüştürür. Hem çok kolay hem de eğlenceli, kalori yakmaya yardımcı olan, kasları esneten bir oyundur. Zumba dans edebilen herkes için uygundur.  Çoğu Zumba dersi 1 saat sürmektedir. Derslere canlı bir ısınma ile başlanır ders sonrasında vücudunuzu soğutma ve biraz statik esnetme ile bitirilir. Zumbada eğitmenler fazla konuşmazlar genellikle size el kol hareketlerini gösterirler, müziğin ritmiyle hareketler aynı anda yapılır. Derse giderken yanınızda mutlaka bir şişe su ve havlu getirmelisiniz. Çünkü çok fazla hareket edecek ve ihtiyacınız olan tek şey su olacaktır.


 Zumba, en yüksek enerjiye sahip egzersizlerden biridir ve çok eğlencelidir. Zumba günümüzde özellikle kadınlar tarafından çok tercih edilmektedir.


Kadınlara “Zumbayı neden tercih ediyorsunuz?” diye sorduğumuzda,  Zumbanın en iyi kilo verme egzersizi olduğunu ve en eğlenceli spor olduğunu söylemektedirler.
Gerçekten de sıkılmadan vakit geçirebileceksiniz. Farkında olmadan  kendinizi müziğe kaptırıp daha kolay zayıflayacaksınız. Hareket halinde spor yapınca daha kolay kilo vereceksiniz. Zumba da bunun en güzel örneğidir. Sadece  müzik ve dans. Fitness salonlarında sıkılıp yarıda bırakacağınız bir etkinlik değildir. Zumbada sıkılmadan, eğlenceli bir şekilde sporunuzu yapabilirsiniz.



Çoğunlukla müziklerde Latin ve Amerikan müzikleri tercih edilse de kimi zaman jazz, pop gibi farklı ritimler de kullanılır. Ama asıl ortaya çıkışına neden olan, Kolombiyalı karizmatik dansçı ve aerobik step eğitmeni Beto Perez’dir.  Kolombiya dilinde Zumbaya arı gibi vızıldamak ve hızlı hareket adı verilmiştir.


En güzeli eğlenceli bir şekilde kilo vermeye çalışmaktır. Kendinizi sıkarak zayıflamaya çalışmak insanı yorar ve bir süre sonra vazgeçer. Bundan dolayı Zumbayı hiç denememişseniz, bir kez bile denemenizde fayda var diye düşünüyorum.  Kendinizi daha iyi hissedecek ve bundan zevk alacaksınız. Bugünlük bu kadar.  Kendinize iyi bakın, daima sporla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

lütfen yorumlarımızı sevgi ve saygı çerçevesinde yapalım